Onderhoud

Een goed onderhoud van je verwarmingsinstallatie is geen koud kunstje.
Ecowatt laat je niet in de kou staan!

De hedendaagse verwarmingsketels zijn staaltjes van technisch vernuft. Bij het onderhoud stellen onze gespecialiseerde techniekers je toestel tot in de puntjes af. Ecowatt levert je zelfs een certificaat van de branderafstelling af. En volgt de meest recente milieuvoorschriften minutieus na.

We zijn allemaal gesteld op het comfort van heerlijk warm water in de douche of het bad. Je woonkamer is pas gezellig als ze aangenaam verwarmd is. Pas als je verwarmingsketel het laat afweten merk je hoe onmisbaar dit comfort wel is. Daarom kan je maar beter je verwarmings- en sanitaire toestellen regelmatig onderhouden.

5 redenen om je verwarmingsketel goed te onderhouden:

  1. Energie wordt steeds duurder. Haal maximaal rendement uit je verwarmingsinstallatie. Meer comfort met minder energie en geld.
  2. Je ketel gaat langer mee. En een langere levensduur betekent een serieuze geldbesparing. Zo bespaar niet alleen op de kosten maar ook op het milieu.
  3. Betrouwbaar comfort. En falende verwarmingsketel komt, zeker in de winter, als een koude douche. Letterlijk en figuurlijk.
  4. Wettelijk verplicht. Als gebruiker van een centraal stooktoestel ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van je toestel. Zowel voor particulieren als bedrijven is het in Vlaanderen en het Brussels Gewest verplicht om jaarlijks of tweejaarlijks een onderhoudsbeurt te voorzien, afhankelijk van het type van het toestel. Lees er hier meer over voor Vlaanderen. Voor het Brussels Gewest vind je de nodige info hier.
  5. Beter voor je gemoedsrust. Slecht onderhouden of vervuilde toestellen kunnen het gevreesde koolmonoxide uitstoten door een onvolledige verbranding van brandstoffen.

meer weten

De controle en het onderhoud van de stookolietank
Ecowatt behoed je voor problemen.

Wanneer er huisbrandolie lekt uit je tank is dat niet alleen slecht voor het milieu, het houdt ook een groot gevaar in voor je veiligheid en gezondheid. Laat je tank dus regelmatig controleren door erkend stookolietechnicus. Ecowatt is op de hoogte van alle wettelijke verplichtingen en adviseert je graag. Neem contact op voor een periodieke controle van je mazouttank. Meer info vind je alvast hier.

ONDERHOUD AANVRAGEN   

 

Heeft je installatie dringend een onderhoud of herstelling nodig?

BEL 015/62 70 80

BEL 02/751 82 73